Ανακοινώθηκε η προκήρυξη του Τουρνουά Μίνι …

Στον ιστότοπο της ΕΣΚΑΗ ανακοινώθηκε η προκήρυξη του Τουρνουά Μίνι 2016.

Όλες οι ομάδες που επιθυμούν να συμμετέχουν υποβάλουν δήλωση συμμετοχής μέχρι την Τετάρτη 9/3 στις 13.00. Η κλήρωση του Τουρνουά θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 16/3 στις 11.30 στα γραφεία της ΕΣΚΑΗ.

Στην προκήρυξη αναγράφεται: «Απαγορεύεται ρητά στις ομάδες να παίζουν οποιαδήποτε μορφή «αμυνα Ζώνης». Επιτρέπεται μόνο προσωπική άμυνα (man to man) στο μισό γήπεδο ΧΩΡΙΣ ΠΑΓΙΔΕΣ (για την ισχύ αυτού του όρου υπεύθυνοι είναι μόνο οι προπονητές των ομάδων).»

Παρακάτω η προκήρυξη αναφέρεται στον πειθαρχικό έλεγχο των παραπάνω παραβάσεων λέγοντας: «Σε περίπτωση που ο διαιτητής του αγώνα κρίνει ότι η ομάδα αγωνίζεται με άμυνα ζώνης προειδοποιεί την ομάδα την πρώτη φορά, και αν αυτό συνεχίζεται την δεύτερη φορά τιμωρείται από τον διαιτητή του αγώνα με τεχνική ποινή ο προπονητής της υπαίτιας ομάδας. Την τρίτη φορά ο διαιτητής είναι υποχρεωμένος να διακόψει τον αγώνα με ΜΗΔΕΝΙΣΜΟ της ομάδας που καταστρατηγεί αυτόν τον όρο»

Τα παραπάνω επαναλαμβάνονται κάθε χρόνο στην προκήρυξη για δύο σοβαρούς λόγους: (α) γιατί στόχος και ζητούμενο σε αυτήν την ηλικία είναι να μάθει ο αθλητής να παίζει ένας εναντίον ενός, και (β) γιατί η ομάδα που εφαρμόζει τα παραπάνω αποκτά πλεονέκτημα έναντι του αντιπάλου χωρίς όμως παράλληλα να εξασφαλίζει την βελτίωση των αθλητών και του αθλήματος.

Επειδή όπου υπάρχει καπνός … πολύ ορθά η Ένωση επαναλαμβάνει κάθε χρόνο τις παραπάνω διατάξεις στην προκήρυξη του Τουρνουά μίνι.

Επειδή όμως πρέπει να δούμε και αν υπάρχει φωτιά … το ερώτημα είναι απλό: πόσες φορές οι διαιτητές των αγώνων έκαναν παρατήρηση, πόσες φορές έδωσαν τεχνική ποινή και πόσες ομάδες μηδενίστηκαν;

Γνωρίζει κάποιος; Ή μόνο εμείς έχουμε δει αντιπάλους να κακοποιούν με αυτόν τον τρόπο το άθλημα;

Και τέλος ακολουθούν άλλες δύο υπογραμμισμένες γραμμές στην προκήρυξη: «Οι ομάδες που θα έχουν 2 μηδενισμούς από χρήση της άμυνας ζώνης αποχωρούν από το τουρνουά» !!!

 

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s